أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات،
بالضغط هنا.
كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا
( البعض يرش القالب بالدقيق عشان يسهل له نزول المعمول بس انا مااحتجت ارشه )
وعشان ماتزعجي جيرانكم بـ الطق و الخبـط ,, اثني منشفه لـ عدة ثنيات
واضربي رأس القالب في المنشفه .. وهـووووب تلاقي الباشا شـّرف ههههه > لسه متأثره بالولاده
وهون شوفوها متسدحه تنتظر الخـَبـز
تقريبا حـ يـآخذ إستواءها وتحميرها ربع ساعه
[ ما قلت لكم لازم الفرن يكون حاااار .. عشان تستوي وفي نفس الوقت ماتتفطر .. بس في كم حبة تفطرت من فوق > ما أدري شو السبب ! ]
.,.
ننزلها - بحذر - في صحن مفروش مناديل عشان يمص باقي الزيوت
ونتركها - 10 دقايق - تبرد شوي .. وبعد ماتبرد نزينها بـ سكر مطحون
والسبب في إننا ما زيناها أول ماخرجت من الفرن ..
لأن المعمول وهو حار يمص السكر ويـُـفـقـد السكر بياضه ويصير سكري
والآن جـاء وقت التقديـم
أنا سويته لـ قريبتي النفاس .. وسويت معاه [ أصابع التمر ] لـ حبيبتنا آريام
و من قلب الحدث
معمول التمر بالقرفة
مممممممممممممممم
المقادير:
اصبع زبدة بدرجة حرارة الغرفة 100 جرام
3 حبات جبن مثلث
نصف كأس سكر بودر ناعم
رشة فانيليا
كأس وربع دقيق ولا تزيدي عن هذا المقدار
قرفة ناعمة نصف ملعقة صغيرة او على حسب ما تحبي اقل او اكثر
ملعقة صغيرة بكينج بودر
الحشو:
تمر مطحون مع نصف ملعقة صغيرة قرفة مطحونة او اكثر على راحتك
للزينة :
شوكولا خام ذايبة
جوز هند او اي نوع مكسرات
سكر بودر
الطريقة:
سهلة جدا وبسيطة وسريعة:
نخلط الزبدة مع الجبن ولا تكون الجبن باردة يجب ان تكون طرية
ثم نضيف السكر ونخلط
ثم رشة الفانيليا مع الدقيق ونعجن باليد
نشكلها حسب الرغبة ونضعها بالفرن لتحمر من تحت وفوق
ولا تاخد وقت دقايق انتبهي لا تنسيها
المكونات الاضافية :
رشة ملح
وللنكهة 1/2 ملعقة صغيرة من الفانيليا
حليب سائل 1/4 كوب ممكن ما نستخدموش غير لو كانت العجينة مفرولة شوية ويادوب شوية علشان زيادة بتخلي المعمول ناشف جدا
وللحشو :
وحنحتاج تمر او عجوة منزوعة النوة . وحنضيف عليها شوية زبدة طرية ورشة قرفة ورشة فانيليا ونعجن العجوة كويس علشان المكونات تندمج مع بعض وبتكون الحشوة رائعة فوق الوصف عن تجربة والكل بيسألني عن سر العجوة الجميل
وحنعملها كور صغيرة بالصورة دي وحنخليها على جنب
وللتشكيل المعمول حنحتاج للقوالب المعمول ده شكل القوالب الي نازلة جديد بلاستك وفيها اكتر من شكل . بس القديمة الاصلية بتكون خشب وفيه موديل واحد بس
طريقة عجينة المعمول :
نحط الزبدة الطرية الباردة في وعاء مع السكر البودرة ونبدأ نخفقهم
في معظم البسكويتات يفضل استخدام الزبدة الطرية البادرة مش الطرية الي سايحة أقوي لضمان نتيجة رائعة وطعم مميز بصو هنا الزبدة توزعت بس مفرولة لو كانت الزبدة طرية كانت دوبت السكر ودي تكه مهمة .
ومع الخفق بدأت الزبدة نتدمج مع السكر
هنا مع الخفق المستمر بقت زي الكريمة
وهنا لما خفقنا اكتر بقى لونها فاتح وده المطلوب
حنضيف كمية الدقيق كلها ونبدأ نعجن بإدينا
بصو هنا في البداية بقت العجينة مفرولة بس متماسكة وبتفرول بسهولة يعني ما تعجنتش بسرعة وده علشان الزبدة لسه باردة بس طرية
خدت العجينة على رخامة وعجنتها ودعكتها كتير لحد ما بقت طريقة وجميلة جدا وملمسها ناعم
وهنا لما لمتها وبقت كورة لاحظوا
وهنا للتوضيع بصو كورة ال عجينة جميلة ازاي
بصراحة بحب أنظم خطواتي وبعد ما بعجن العجينة وبخلصها على طول في لحظتها بعملها كور وحطها في طبق بالصوره دي
تشكيل المعمول :
حنحتاج إلى العجين الي عملناها كور , وقالب التشكيل , وللحشو العجوة الي جهزناها , ودقيق علشان نرش شوية في القالب , وصواني نرص فيها
نختار اي شكل من القوالب ونرش شوية دقيق بالصوره دي
وناخد كورة عجينة ونفردها بإدينا على شكل دائرة ونحط في النص كورة عجوة بالصورة دي
نقفل الكورة المحشية كويس جدا ونحطها في القالب المرشوش بالدقيق ونخط عليها ومش حنخاف انها لزقت علشان رشينا الدقيق في القالب.
وحنخبط حرف القالب وحتنزل متزوقة وجميلة حسب شكل القالب الي اخترناه
وهنا صور للصينية اول ما خلصتها
والمقدار ده حيديكي 22 معمول حجم وسط زي بتاعي او 15 حجم كبير .
خبز المعمول :-
والمعمول بيتخبز على حرارة هادية حوالي 130 ونحط الصاج في الرف من تحت وحياخذ 10 دقايق وبعد كده نحمر الوش علشان يبقى دهبي أسيبكم مع الصور
وده الشكل من جوه . المعمول بقى حاجة لازم تكون موجودة على السفرة الصبح للفطار لانو رائع وجميل وهش ومقرمش بطريقة رهيبة ومغذية