أهلا وسهلا بك إلى منتديات حوامل النسائية.
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا
العودة   منتديات حوامل النسائية > المنتديات العامة > قسم التغذية

قسم التغذية جميع الاطباق الرئيسيه أطباق عربية , صينية , هندية , واطباق غربية وجميع أنواع الشوربة .


 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع

قديم 06-16-2019, 10:04 PM   المشاركة رقم: 1
المعلومات
الكاتب:
Baghdad Mohammed
اللقب:
عضوة مميزة
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية Baghdad Mohammed

البيانات
التسجيل: May 2019
العضوية: 117336
المشاركات: 5,145 [+]
بمعدل : 2.16 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 75
نقاط التقييم: 50
Baghdad Mohammed will become famous soon enough
 

الإتصالات
الحالة:
Baghdad Mohammed غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

المنتدى : قسم التغذية
e23 طريقة تحضير الباميه باللحمة المفرومة بالتفصيل




طريقة تحضير الباميه باللحمة المفرومة بالتفصيل




اليوم حبيت احط طبق من اروع الاطباق اللى عملتها فى مطبخى

كلنا بنحب الباميه باللحمة المفرومة وانا اكثر الناس عشقا لها

طبختها المرة دى بطريقه مختلفه شوى

ولانه ما لحقت اصور استعنت بصور من النت قريبه للمضمون

اولا المقادير

نص كيلو باميه خضرا صغيرة
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله متوسطه مفرومه
معلقه كبيرة ثوم مفروم
4 حبات طماطم معصورة
ملعقه معجون طماطم
ملح وبهارات حسب الرغبه
بس الافضل كزبرة جافه ناعمه وفلفل اسود ناعم ورشه فلفل احمر
ملعقتين زيت ذرة



الطريقه

اولا بنحط القدر على النار ونضيف الزيت والبصل لما البصل يذبل شويه نضيف الثوم مع التقليب
بعد خمس دقائق نضيف اللحمه المفرومه ونقلب

ونخلى النار متوسطه لا هاديه ولا عاليه
خمس دقايق او سبع دقايق
وبعدها نضيف الكزبرة والفلفل الاسود
ونقلب وبعدها نغطى القدر خمس دقايق
بعدين نرفع الغطاء هتكون اللحمه قربت تستوى
نضيف عصير الطماطم والمعجون كمان مع ربع كوب ماء
ونقلب
ثم نتركهم للغليان مده 8 دقايق او عشر دقايق
فى الوقت ده بكون نزلت الباميه بعد غسلها فى ماء مغلى ولمونه علشان تحافظ على لونها الاخضر
بخليها فى الماء مده 8 دقايق او عشر دقايق
من غير ما اغطى القدر
ثم اصفيها واغسلها مرة تانيه بماء بارد

لما تتشبك اللحمه مع الطماطم بضيف الباميه
وبخلي المرقه بتاعتها مغطيه الباميه واغطى القدر واخلى النار هاديه
مده 5 دقايق
وبعدين ارفع الغطاء واضيف الملح واخليها دقيقتين على النار
ثم اطفى النار
(((ملحوظه من الافضل انك تطبخيها بالليل وتخليها لوجبه الغداء بتاع تانى يوم هتكون الذ واطعم
وممكن كمان بعد ما تضيفى الباميه تنقليها فى طاجن وتدخليها الفرن هتكون ولا اروع
كل اكله مش لازم تكون بالورقه والقلم وكل طباخه وليها لمساتها الخاصه )))
جربوها ومش هتندموا





الصور المرفقة
نوع الملف: jpg 104-134903-casserole-okra-make_700x400.jpg‏ (19.2 كيلوبايت, المشاهدات 3)

من مواضيع Baghdad Mohammed
0 اليك سيدتي أهم الفوائد الصحية لشاي البابونج
0 للحبق عديدة ومتنوعة وهامة للصحة والجمال إليك قائمة بها
0 تأخر الولادة الى بعد الأسبوع 41 ومايهمك عن هذه الحالة
0 ماهو مرض مسمار القدم وأسبابه وطريقة علاجة
0 أسباب تؤدى إلى خوف الأطفال من عيادة الأسنان وطريقة علاج الامر
0 الوحام الخفيف هل هو دليل على ضعف الحمل؟
0 العلاج بالابر الصينية فوائدة واهم الامراض التي يعالجها
0 تعرفي على سبب تسمية الولادة القيصرية بهذا الاسم
0 رحلة الجنين والأم عبر الأسبوع الثلاثين من الحمل
0 ماهي التغيرات العاطفية بسبب حبوب منع الحمل
0 تعرفي على الحالة النفسية التي تمر بها المرأة بعد الولاد
0 تعرفي على الفوائد الكثيرة جداً للزعتر البرى
0 كلمة التوحيد لا إله إلا الله ما معناها وماذا تحوي من فضائل وخصائص؟
0 عزيزتي الأم إحذري هز طفلك الجديد فقد تعرضيه لمتلازمة هز الرضيع
0 كيف يمكنك التمييز بين بذور الشمر وبذور اليانسون ؟

التعديل الأخير تم بواسطة Baghdad Mohammed ; 06-16-2019 الساعة 10:11 PM
عرض البوم صور Baghdad Mohammed   رد مع اقتباس
 

مواقع النشر (المفضلة)

جديد منتدى قسم التغذية


الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة NoNa roze قسم التغذية 5 03-04-2015 06:43 PM
طريقة عمل كبة البرغل الدسمة باللحمة المفرومة والفلفل بسبوسة المنتدي قسم التغذية 4 03-19-2014 01:04 AM
طريقة عمل الكوسا المحشية باللحمة المفرومة والجبنة بسبوسة المنتدي قسم التغذية 7 03-05-2014 12:53 PM
البذنجان باللحمة المفرومة ، طريقة عمل البذنجان باللحمة المفرومة ، كيفية عمل البذنجان الشيفة سوسو قسم التغذية 0 08-29-2012 12:45 AM
جلاش باللحمة المفرومة ، طريقة عمل جلاش باللحمة المفرومة ، وصفة جلاش باللحمةالمفرومة الشيف جميلة قسم التغذية 0 08-25-2012 08:29 PM


الساعة الآن 12:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.

Privacy Policy - copyright

لا يتحمّل موقع منتديات حوامل النسائية أيّة مسؤوليّة عن المواد الّتي يتم عرضها أو نشرها في موقعنا، ويتحمل المستخدمون بالتالي كامل المسؤولية عن كتاباتهم وإدراجاتهم التي تخالف القوانين أو تنتهك حقوق الملكيّة أو حقوق الآخرين أو أي طرف آخر .