أهلا وسهلا بك إلى منتديات حوامل النسائية.
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا
العودة   منتديات حوامل النسائية > المنتديات العامة > قسم التغذية

قسم التغذية جميع الاطباق الرئيسيه أطباق عربية , صينية , هندية , واطباق غربية وجميع أنواع الشوربة .


 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع

قديم 06-16-2019, 10:04 PM   المشاركة رقم: 1
المعلومات
الكاتب:
Baghdad Mohammed
اللقب:
عضوة مميزة
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية Baghdad Mohammed

البيانات
التسجيل: May 2019
العضوية: 117336
المشاركات: 5,145 [+]
بمعدل : 2.74 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 70
نقاط التقييم: 50
Baghdad Mohammed will become famous soon enough
 

الإتصالات
الحالة:
Baghdad Mohammed غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

المنتدى : قسم التغذية
e23 طريقة تحضير الباميه باللحمة المفرومة بالتفصيل




طريقة تحضير الباميه باللحمة المفرومة بالتفصيل




اليوم حبيت احط طبق من اروع الاطباق اللى عملتها فى مطبخى

كلنا بنحب الباميه باللحمة المفرومة وانا اكثر الناس عشقا لها

طبختها المرة دى بطريقه مختلفه شوى

ولانه ما لحقت اصور استعنت بصور من النت قريبه للمضمون

اولا المقادير

نص كيلو باميه خضرا صغيرة
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله متوسطه مفرومه
معلقه كبيرة ثوم مفروم
4 حبات طماطم معصورة
ملعقه معجون طماطم
ملح وبهارات حسب الرغبه
بس الافضل كزبرة جافه ناعمه وفلفل اسود ناعم ورشه فلفل احمر
ملعقتين زيت ذرة



الطريقه

اولا بنحط القدر على النار ونضيف الزيت والبصل لما البصل يذبل شويه نضيف الثوم مع التقليب
بعد خمس دقائق نضيف اللحمه المفرومه ونقلب

ونخلى النار متوسطه لا هاديه ولا عاليه
خمس دقايق او سبع دقايق
وبعدها نضيف الكزبرة والفلفل الاسود
ونقلب وبعدها نغطى القدر خمس دقايق
بعدين نرفع الغطاء هتكون اللحمه قربت تستوى
نضيف عصير الطماطم والمعجون كمان مع ربع كوب ماء
ونقلب
ثم نتركهم للغليان مده 8 دقايق او عشر دقايق
فى الوقت ده بكون نزلت الباميه بعد غسلها فى ماء مغلى ولمونه علشان تحافظ على لونها الاخضر
بخليها فى الماء مده 8 دقايق او عشر دقايق
من غير ما اغطى القدر
ثم اصفيها واغسلها مرة تانيه بماء بارد

لما تتشبك اللحمه مع الطماطم بضيف الباميه
وبخلي المرقه بتاعتها مغطيه الباميه واغطى القدر واخلى النار هاديه
مده 5 دقايق
وبعدين ارفع الغطاء واضيف الملح واخليها دقيقتين على النار
ثم اطفى النار
(((ملحوظه من الافضل انك تطبخيها بالليل وتخليها لوجبه الغداء بتاع تانى يوم هتكون الذ واطعم
وممكن كمان بعد ما تضيفى الباميه تنقليها فى طاجن وتدخليها الفرن هتكون ولا اروع
كل اكله مش لازم تكون بالورقه والقلم وكل طباخه وليها لمساتها الخاصه )))
جربوها ومش هتندموا





الصور المرفقة
نوع الملف: jpg 104-134903-casserole-okra-make_700x400.jpg‏ (19.2 كيلوبايت, المشاهدات 3)
Rama Alqaderi likes this.

من مواضيع Baghdad Mohammed
0 الإصابة بالانتفاخ أكثر الشكاوى الأولية بعد أخذ إبرة منع الحمل
0 تعرفي على ما هي نبات البمبر وماهي فوائدها
0 موت أحد الاجنة في حالة الحمل بتؤام
0 الأسبوع الثامن عشر من الحمل عند الجنين
0 معلومات شاملة وكافية عن مجموعة مستشفيات الحمادي في السعودية
0 نصائح للحفاظ على النظافة الشخصية والوقاية من الالتهابات النسائية
0 كيف تتم عملية ازالة كيس على المبيض بالمنظار
0 أهم الأطعمة المفيدة لصحة الجنين وتكوينه الجسماني
0 نقدم لك بعض النصائح العامة لتقليل احتقان الثدي
0 تعرفي على شهر معرفة حمل التوأم والفحوصات اللازمة
0 طريقة سهلة وسريعة لتحضير بسكويت جوز الهند
0 قائمة بسيطة تساعدك على تحضير مايحتاجة طفلك للمدرسة
0 ما مخاطر استخدام منتجات إبادة الحيوانات المنوية؟
0 تعرفي على الطرق الصحيحة لتطهير جروح الأطفال
0 الآثار السلبية الناتجة عن الإجهاض المتعمد على فرص الحمل

التعديل الأخير تم بواسطة Baghdad Mohammed ; 06-16-2019 الساعة 10:11 PM
عرض البوم صور Baghdad Mohammed   رد مع اقتباس
 

مواقع النشر (المفضلة)

جديد منتدى قسم التغذية


الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
طريقة عمل الجلاش باللحمة المفرومة NoNa roze قسم التغذية 5 03-04-2015 06:43 PM
طريقة عمل كبة البرغل الدسمة باللحمة المفرومة والفلفل بسبوسة المنتدي قسم التغذية 4 03-19-2014 01:04 AM
طريقة عمل الكوسا المحشية باللحمة المفرومة والجبنة بسبوسة المنتدي قسم التغذية 7 03-05-2014 12:53 PM
البذنجان باللحمة المفرومة ، طريقة عمل البذنجان باللحمة المفرومة ، كيفية عمل البذنجان الشيفة سوسو قسم التغذية 0 08-29-2012 12:45 AM
جلاش باللحمة المفرومة ، طريقة عمل جلاش باللحمة المفرومة ، وصفة جلاش باللحمةالمفرومة الشيف جميلة قسم التغذية 0 08-25-2012 08:29 PM


الساعة الآن 01:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 (Unregistered)

Privacy Policy - copyright

لا يتحمّل موقع منتديات حوامل النسائية أيّة مسؤوليّة عن المواد الّتي يتم عرضها أو نشرها في موقعنا، ويتحمل المستخدمون بالتالي كامل المسؤولية عن كتاباتهم وإدراجاتهم التي تخالف القوانين أو تنتهك حقوق الملكيّة أو حقوق الآخرين أو أي طرف آخر .